февруари 23, 2024

Мащабна полицейска акция на входа на Самоводене! 134 автомобила бяха проверени на главния път Велико Търново – Русе

0
Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе днес на главен път В. Търново – Русе, на входа на село Самоводене.
В рамките на три часа са проверени общо 134 автомобила и 156 граждани, съобщиха от ОДМВР. Съставени са 9 акта и са наложени 17 глоби по фиш. Връчени са 26 електронни фиша и са изготвени шест заповеди за налагане на принудителни административни мерки.
Установени е един водач, употребил алкохол до 1,2 промила, един употребил наркотични вещества и един неправоспособен.
Санкциониран един водач за неспазване на работното време и един водач за липса на винетка.
Операцията има за цел да осъществи контрол по спазване на правилата за движение по пътищата, на техническата изправност и регистрация на моторни превозни средства и теглени от тях ремаркета, спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни превозни средства, както и спазване на времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. Та е реализирана с участието на служители от ОДМВР – В. Търново, ИА „Автомобилна администрация“ Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, ТДНАП – В. Търново, Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“.
Операции от такъв мащаб ще продължат да се провеждат, с цел ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *