Папата благослови Велико Търново в молитвите си. Талантливите деца от „Пеещи камбанки“ донесоха благопожеланията му

0

С първа награда и купа от международен музикален конкурс в Рим и най-вече – с благопожелания за Велико Търново и жителите на Старата столица, лично отправени от папа Франциск се завърнаха талантливите деца от Детска вокална група „Пеещи камбанки“. Шестте момичета, водени от музикалния педагог и основател на формацията Владимир Габров, пяха на площад „Св. Петър“ пред едноименната базилика в сърцето на Ватикана и присъстваха на месата, отслужена от папа Франциск.

„Вълнението бе огромно, когато името на Велико Търново се е чуло в молитвата на главата на Римокатолическата църква“, споделиха децата и техните родители по време на среща с кмета на Старата столица Даниел Панов и заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

„Благодаря ви, че чрез вашето чудесно представяне името на Велико Търново се споменава с добро във Ватикана, че популяризирате както културното наследство на България и старопрестолния град, така и българското творчество“, обърна се Панов към талантливите деца, родителите им и Владимир Габров. Панов подари на „Пеещи камбанки“ една от десетте камбани, които бяха поставени пред крепостта Царевец по време на достойното представяне на града в надпреварата за Европейска столица на културата.

Владимир Габров изказа признателност към Даниел Панов и Община Велико Търново за подкрепата, която Вокална група „Пеещи камбанки“ винаги е получавала, включително и в организацията на пътуването до Рим и Ватикана. От името на Даниел Панов и Общината децата подариха на папа Франциск икона на св. Петка Търновска

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *