февруари 23, 2024

Задържаха рецидивист, окрал пазара във Велико Търново

0

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение „Задържа под стража“ на Р.П., който е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 02.08.2023 г. в гр. Велико Търново, от Централен кооперативен пазар при условията на опасен рецидив отнел от владението на различни лица без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да присвои, чужди движими вещи на обща стойност 271,06 лева.

Кражбата е извършена през нощта, като от сергиите на различни продавачи той взел касетки с кайсии, домати, диня, пъпеш, люти чушки, зелен пипер, кочани млечна царевица, тиквички и орехови ядки. Продуктите натоварил на транспортна количка и напуснал пазара.

Престъплението е квалифицирано по чл. 196, ал. 1, т. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Обвиняемият е осъждан многократно и е налице опасност да се укрие и да извърши друго престъпление. Поради това Районен съд – Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, по отношение на лицето да бъде вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *