февруари 23, 2024

„Българе“ покориха публиката на Международния фестивал „Фолклорен извор“

0

Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ взе участие в тазгодишното издание на МФФ „Фолклорен извор“ в село Царевец.

Както се очакваше, гост-изпълнителите покориха сърцата на жителите и гостите на фестивала в община Свищов. Лятното кино на село Царевец се оказа тясно за желаещите да се насладят на уникалните фолклорни изяви на изключителните професионалисти, които оставиха без дъх всички присъстващи. Чувства на национална гордост и любов към българските традиции и обичаи се разпалиха неусетно в сърцата на зрителите, докато се любуваха на перфектно изпълнените песни и танци.

Възторжените аплодисменти, които следваха след всяко изпълнение бяха осезаемото доказателство за това.

В края на вечерта, кметът на Свищов и председател на фестивала д-р Генчо Генчев, сподели, че според него този заряд, който носи Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ е толкова силен, защото всеки един от танцьорите носи българския фолклор дълбоко в сърцето си.

Той приветства ръководителя и помощник-ръководителя на ансамбъла, като не пропусна с гордост да отбележи, че две от танцуващите момичетата  в „Българе“ – сестрите Виолина и Захарина, са от Свищов.

Градоначалникът изрази искрена благодарност към ансамбъла и неговия продуцент, хореограф и режисьор Христо Димитров за участието във „Фолклорен извор“, въпреки ангажиментите им около предстоящия фестивал в Жеравна. С признателност той поднесе златна грамота за участие, почетен плакет и кошница с цветя.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *