февруари 23, 2024

Сребърен медал на първа дъска за Данаил Попзафиров на Световното училищно първенство по шахмат

0
Отборът на СУ “Емилиян Станев“ взе участие в Световното отборно училищно първенство по шахмат до 12 години. То се проведе при отлични условия в Актау, Казахстан от 4 до 7 август. Честта на България и на своето училище защитаваха Данаил Попзафиров от 7Д клас, Михаил Панайотов, Велислав Величков (и двамата от 6В клас), Сиана Георгиева (7А) и Мария Инджова (5А).
В изиграните 8 кръга срещу съперници от цял свят особено се отличи лидерът на отбора – Данаил Попзафиров. С резултат от седем победи той зае изключително престижното 2 място на 1 дъска! До последния кръг шанс за индивидуален медал имаше и Михаил Панайотов. За отборното представяне с много старание и според възможностите си допринесоха и останалите ученици.
„Искам да изкажа специални благодарности на директора на СУ „Емилиян Станев“ – госпожа Кина Котларска, с чиято всеотдайност и професионализъм това участие стана възможно! Убеден съм, че успехите в различни сфери на учениците от това училище се дължат, безспорно, на техния труд и талант, но и на перманентната грижа, която се полага от училищното ръководство за израстването им“, коментира Николай Йорданов, който е председател на шах клуб „Етър“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *