С много настроение, музика и емоции беше открит фестивалът „48 часа Варуша юг“

0

С много настроение, заряд, музика и светлини снощи на плажа на река Янтра във Велико Търново беше официално открит фестивалът „48 часа Варуша Юг“.

Над 80 събития -концерти,  изложби, дискусии и др. включва наситената програма на феста.

„Не мога да не се радвам на все по-големия интерес към нашата проява, но най-ценното е, че фестивалът приобщава и сближава хората“, коментира за „Болярски новини“ преди откриването Галин Попов от клуб „ТАМ“, който е идеен мотор, основен организатор и вдъхновител на събитието.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Велико Търново и обединява усилията на много доброволци, творци, фотографи и жители на старинния квартал, чието име носи проявата.

Галин Попов призна, че целта не е да се поставя рекорд с брой събития, но желянието и предложенията са били наистина много, дори се е наложило около 30 да отпаднат от програмата.

Той посочи още, че сред достойнствата на феста е фактът, че много от творбите и проявите трайно променят средата в тази част на града и даде за пример амфитеатралната конструкция, изработена от отпадъчни материали от Румен Димитров – Попа, която може да бъде използвана за различни събития ня открито, както и преобразявянето на стари врати по главната улица на Велико Търново, върху които от дни работят художници и архитекти.

Сн. Община Велико Търново  и архив „Варуша юг“

Програмата по дати, часове и места може да бъде открита на:

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *