Обявиха частично бедствено положение в Горна Оряховица след бурята с проливен дъжд и градушка

0

Обявено е частично бедствено положение на територията на Горна Оряховица заради разразилата се снощи буря с проливен дъжд и градушка. Сформирана е комисия, която ще направи оглед на нанесените щети по уличната мрежа. След огледа, комисията ще изготви протокол за най-пострадалите от проливния дъжд участъци. Ще се подготви документацията за кандидатстване пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за отстраняване на нанесените щети.
След разразилата се снощи силна буря с проливен дъжд и градушка бяха получени сигнали за паднали дървета, отнесен асфалт, наводнени дворове. Срещу бедствието бяха мобилизирани всички сили не само на Общината, но и на ВиК и на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.
Общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“ веднага започна работа по отстраняване на щетите от бедствието в различни части на града. Приоритет беше освобождаването на улиците от паднали дървета. Екипи на Пожарната отводняваха по сигнали.
Днес работата по отстраняване на щетите от бурята продължава.
За пострадало имущество от природното бедствие, гражданите могат да кандидатстват за еднократна социална помощ. За тази цел трябва да отидат в Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица и да подадат молба за еднократна помощ, която е в размер до 1512 лв. Комисия ще посети съответния адрес, направи оглед на щетите. Помощта, която се отпуска е само за пострадало имущество от първа необходимост – печки, перални, хладилници, легла, завивки и др., уточняват от Дирекция „Социално подпомагане“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *