На традиционния благотворителен турнир по футбол в Габровци ще събират средства за детска площадка

0

Традиционен благотворителен турнир по футбол на малки вратички ще се проведе във великотърновското село  Габровци на 3 септември – неделя. Организатори на събитието, което се провежда от 2017 година, са кметът на населеното място Христо Медникаров и великотърновският общински съветник от групата на ПП ГЕРБ Жельо Желев, който е член на  Постоянната комисия по образование, наука и култура в местния парламент.

Двамата млади общественици обединяват усилията си за подобряване на живота на децата. Досега със средства, събрани от спортната надпревара, са били закупени телевизори за отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, както и инхалатори .

Миналата и тази година целта е изграждането на детска площадка за малчуганите, които живеят и посещават  живописното село Габровци.

„Спортът е здраве, няма нищо по-хубаво от това да се съберем, да поиграем футбол с благотворителна цел, да се радваме на добра компания и на природата  в това прекрасно място в нашата община, посочва  общинският съветник Жельо  Желев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *