Клипче с автобус в социалните мрежи, който едва завива по новото кръгово на бул. „България“, стана повод за проверка на обекта

0
„Разпоредих незабавно да бъде разширен подходът от бул. „България“ към улица „Полтава“ – част от кръстовището с ул. „Беляковско шосе“, като отново бъде проверено и преценено изпълнението на проектните параметри.
Благодаря на гражданите за подадените сигнали и обществената активност при реализацията на този важен инфраструктурен обект!
Допуснатите грешки при изпълнението на проекта в частта му за подхода ще бъдат коригирани своевременно и за сметка на изпълнителя, при спазване на договорените срокове и без оскъпяване“.
Това публикува на страницата си в социалната мрежа кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Повод за него е клипче, разпространено в социалната мрежа, на автобус, който едва-едва завива по тясното и все още строящо се кръгово. То, както и останалите инфраструктурни обекти, които се изпълняват от общината, са подложени на унищожителни критики от търновци през последнитеп седмици.
От публикацията на градоначалника става ясно още, че направен  тест със сметосъбиращ камион – машини, които са сред най-малко маневрените. Разширените зони от двете страни на подхода допълнително ще бъдат изпълнени със специална настилка, за да улеснят преминаването на превозни средства с подобни габарити.
„Експериментът е направен не с цел привличане на обществено внимание и използване за предизборни цели, а за своевременно намиране на адекватно решение на установен проблем. Това е задачата на отговорните лица, на които са възложени проверките и своевременните решения“, твърди инж. Панов. И уточнява, че различните етапи от реализирането на проекта – проектиране и изпълнение, се проверяват обстойно и ако бъдат установени проблеми, отговорните лица ще представят подробен план за отстраняването в рамките на срока на договора.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *