септември 23, 2023

Наградиха победителите в Общинския шахматен турнир за пенсионери и инвалиди

0

На 8 септември 2023 г. се проведе традиционният Общински шахматен турнир за Клубовете на пенсионера и инвалида, организиран от Община Велико Търново и Общинска организация на Нов съюз на пенсионерите. Събитието събира любителите на шахмата за пета година в Клуба на пенсионера и инвалида „Втора младост“ на ул. „Възрожденска“ 12, гр. Велико Търново.

В тазгодишното издание на турнира взеха участие 14 играчи представители на Клубове от гр. Велико Търново, с. Ресен, с. Самоводене, с. Пушево, с. Леденик, които показаха своите умения в 7 кръга ускорена контрола, а главен съдия на турнира бе Светла Йорданова – треньор в Шахматен клуб „Етър“, международен съдия и майстор на спорта.

Начало на турнира с приветствие към всички участници, отправи  г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, с пожелания да бъдат здрави, активни и да продължават с желание и мъдрост да се съревновават на шахматната дъска.

След оспорвана игра първото място заслужено извоюва Иван Илийков, следван от втория Ангел Ангелов, а третото място спечели Жени Кирвиков. В призовата петица попаднаха още Младен Гуджев и Станю Гайков.

Победителите класирани на първите три места получиха купи, а класираните до 5-то място бяха наградени със статуетка. За успешното участие и представяне в турнира всички играчи получиха почетни грамоти, с

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …