Откриха нова спортна зала и IT-център за 1,3 млн. лева в ПМГ „Васил Друмев”

0

Нова мултифункционална спортна зала беше открита днес  в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. В училището са изградени също нов IT-център с два компютърни кабинета, библиотека, нови класни стаи и санитарни възли. Лентата на новите придобивки беше прерязана на официална церемония, в която се включиха  заместник-областният управител Валентин Михайлов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, кметът на общината инж. Даниел Панов, доц. Милен Михов, който е спомогнал за реализирането на проекта в качеството си на член на парламентарната комисия по образование, представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, ученици, преподаватели и други.

ПМГ „Васил Друмев“ е гордост за Велико Търново – с успехите на учениците в сферата на точните науки, а и в спорта, също с иновативния подход на учителите и качествената образователна програма.

Щастлив и горд съм, че Общината, ръководството на училището и МОН реализирахме успешно този важен проект. Финансирането в размер на 1,3 млн. лева е по Националната програма за изграждане на нови и реконструкция на съществуващи училища, детски градини и детски ясли, каза в приветствието си кметът Даниел Панов.

Образованието е водещ приоритет за мен още от първия ми мандат – затова голяма част от училищата, детските градини и яслите вече са обновени. Нека пазим съграденото и новите придобивки – те остават за поколенията. С новите IТ и спортен сектори ще имате още по-добри постижения и ви благодаря, скъпи ученици, че сте избрали да учите в ПМГ, защото тя дава отличен старт в кариерното развитие. Пожелавам ви много успехи и да пази това, което сме съградили, каза още в обръщението си към учениците кметът.

Той поздрави директора Ангел Гушев и му връчи подаръчен ваучер за закупуване на електронно табло за спортния сектор.

От своя страна директорът на ПМГ Ангел Гушев благодари на всички институции, помогнали за реализирането на проекта.

Новият спортен сектор в гимназията е с разгъната площ над 500 кв. метра. Разположен е на мястото на маломерния и нефункционален бивш физкултурен салон и на прилежащите му съблекални санитарни възли. Игрището във физкултурния салон е с размери 24 на 13 метра, а . предвидената трибуна прави залата многофункционална.

IТ секторът е с площ площ 450 кв. метра и е разположен на приземния етаж. На мястото на бившите столова, кухня и подготвителни помещения са изградени една класна стая, два компютърни кабинета и библиотека.

сн. Община Велико Търново

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *