септември 23, 2023

Спипаха двама да поливат плантация с 256 растения коноп в златаришко село. В имота са открити и 38,5 кг. изсушена марихуана

0

Двама мъже от Велико Търново и Горна Оряховица са хванати, докато поливат плантация от коноп в златаришкото село Родина.В стопански имот около 250 кв. м.  униформените са открили засети 256 растения с височина от 2 до 3 метра. Това съобщиха днес на брифинг в Областната дирекция на полицията директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

На 14 септември вечерта се е провела специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. Двамата мъже, които са на 50 и 52 години,  са спипани, докато поливат плантацията си.  При последвало претърсване в помещения, намиращи се в близост, са намерени и иззети 5 чувала с изсушена листна маса, реагираща на марихуана, с тегло около 38,5 кг.

По случая е започнато досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества.

В петък двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа.

Двамата са известни на полицията, единият и осъждан.  Мъжете вероятно са имали и помагачи в отглеждането на конопа, което се проверява от разследващите.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

За незаконно отглеждане на наркотични вещества законът предвижда от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева до 10 000 лева, а за държането и съхраняването – от 1 до 6 години затвор и глоба от 2 000 лв. до 10 000 лв., уточни прокурор Шабов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …