септември 23, 2023

7-годишният Денислав Балат е големият победител в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН

0

Участниците в десетото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през девет творчески и спортни ателиета, разположени в парка.
В ателие „Опознавам своя град“ музейните специалисти предизвикаха знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие „Молбата на книгата“ по забавен начин децата бяха насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Весели игри“ малчуганите тестваха точността и сръчността си, а в ателие „Забавна математика“ малки и големи решаваха занимателни задачи. В ателиетата „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители спортуваха заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Екология“ участниците предаваха стари батерии и отговаряха на екологични въпроси, а в ателие „Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците се запознаха с правилата на безопасния интернет.


След правилно изпълнение на задачите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Градска градина”. След събиране на стикери от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.
Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления.
Особен интерес за малчуганите бяха зоната за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствената стена за катерене и въженият тролей.
32 деца, разделени в две възрастови групи пък премериха сили в състезание със своите тротинетки. Победител в първа възрастова група 0-7 години стана Звезделин Хасанов. На второ място се класира Пресияна Иванова, а трети остана Кристиян Бораджиев. В групата от 7 до 10 години първи се класира Стефан Енчев. Негови подгласници станаха Стелиян Панов и Венцеслав Хараламбиев. В тази група бе отличена и единствената млада дама, премерила сили с момчетата и това е Никол Вълчева. Най-малката участничка, впуснала се в състезанието с тротинетки беше 2-годишната Божидара Василева, която също получи награда от организаторите.


Участниците имаха възможността да наблюдават и демонстрации на акробатите от „Джим денс“ и „Акро нова“, както и на момчетата и момичетата от К „Инвикта“. Забавляваха се с изпълненията на Балет „Грация, Преслава Георгиева, Марсия Кирилова и Вокален състав „Music sounds“ при НЧ „Напредък – 1869“. Удоволствие за големи и малки бе да се снимат с клоуните на кокили и анимационните герои от МТ „Алтернатива“.
И тази година „Захарни заводи“ се погрижиха за лакомствата на малчуганите, а „Лактима Балкан“ осигуриха млечни напитки за децата.
Наградите тази година бяха осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, магазини АRR и Трансинс.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …