декември 6, 2023

Пламен Радонов и Атанас Атанасов са новите носители на наградата „Велико Търново“

0

Пламен Радонов и Атанас Атанасов са новите носители на наградата „Велико Търново“. Призът им беше връчен днес на официална церемония по време на честванията по случай 115 години от обявяване на Независимостта на България

Пламен Радонов е виден общественик, един от инициаторите, благодарение на които преди 25 години Независимостта е възродена като официален празник.  Кандидатурата му бе издигната от Инициативен комитет и подкрепен от Сдружение „В. Търново – историческа и духовна столица на България“.

„Човек, каквито и идеи и инициативи да има, не може нищо да постигне сам. Това е оценка за всички, работили за това всяка година на този ден да честваме нашите предци, които успяха да обединят страната и да създадат силна държава. Днес трябва да възпитаваме децата си в родолюбие, човеколюбие и търпимост, за да се преодоляват всички препятствия и да преуспява нацията“, заяви Пламен Радонов.

Атанас Атанасов беше номиниран е от Инициативен комитет от общественици с подкрепата на „Лайънс клуб В. Търново“ и ХК „Етър-64“.Той е бил е три мандата общински съветник, учредител и председател на „Лайънс клуб В. Търново“ и вече почти 30 години е начело на ХК „Етър-64“, който е един от най-успешните спортни клубове в цяла България.

Атанасов благодари на „Лайънс клуб В. Търново“, хандбалния клуб и на обществениците, които са го подкрепили. Това, което съм постигал през всичките години дължа на състезатели, треньори, деятели, за да издигнем великотърновския хандбал на първо място в страната, заяви Атанас Атанасов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи и Старопрестолна грамота на Ивайло Маринов, Ливиу Панделе, Михай Мунтеану, Збарнеа Йоан, Ремус Павел, които имат заслуга плащеницата на св. Петка Търновска да се завърне в своя дом – Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *