Коалиция ГЕРБ – СДС представи кандидатите за общински съветници във Велико Търново и кандидатите за кметове в региона

0

Хора от всички сфери, които имат познанията и способността да се вслушват в аргументите на другите –  професионалисти, сред които бизнесмени, финансисти, икономисти, предприемачи, спортисти, музиканти, артисти и др. включва листата от 37 кандидати за общински съветници на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. Те и кандидатите за кметове на общини и населени места бяха представени от  областния лидер на ГЕРБ и кандидат за кмет на община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Той заяви, че партията ще води позитивна кампания и увери, че всички кандидати за кметския пост във Велико Търново ще заварят подредена и финансово стабилна община. Въпреки гръмките прогнози за фалит и финансов колапс, вече 12 години не сме вдигали данъците в общината, има и подготвени проекти за следващите четири години,  каза Панов, който е кандидат за кмет на старата столица за четвърти мандат.

Последният мандат беше съпроводен с много кризи – ковид епидемия, икономически и политически сътресения, бежанска криза, каквито досега в местната власт не помним, но пък  научихме много уроци, каза Панов. Сред проблемите през последните години той очерта липсата на диалог между централната и местната власт в продължение на месеци,  забавената промяна  на бюджета, спирането на строителството заради високите цените на труд и материали и др. Въпреки всичко се справихме, посочи Панов и допълни, че има ясна визия и амбициозна управленска програма, която ще бъде оповестена до дни.

Той посочи някои от проектите, които ще бъдат най-скоро реализирани във Велико Търново. Готово е предпроектното проучване на ул. „Никола Габровски“ за смяната на ВиК и цялостно преасфалтиране. Парк със зелени площи, детски съоръжения и водни огледала върху 15 дка ще бъде изграден на цирковата площадка. Общината има спечелен проект за закупуването на електромобили за общинските институции и за изграждането на километрична велоалея в областния град. За целта ще бъде търсено съдействието на активно спортуващи, за да се реши трасето, защото Велико Търново е с труден за колоездене релеф. Ще бъде изработена нова концепция за общински транспорт, за чиято цел вече върви анкета сред гражданите. Заради изтичане на договорите на превозвачите, ще бъдат въведени нови условия за кандидатите, както и нова транспортна схема. Панов подчерта, че сред важните му приоритети остават обезопасяването на Присовските завои и тунелите, и изграждането на Северния пътен възел.

Даниел Панов представи всички 37 кандидати за общински съветници във Велико Търново. Някои от тях вече имат солиден опит в местната власт, други са съвсем нови лица. Най-важното е, че всички кандидати са хора с висок морал и отговорност, каза областният лидер на ГЕРБ.

Втори в листата е Венцислав Спирдонов, два мандата председател на Великотърновския общински съвет и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България. Трети е юристът Росен Иванов, който беше зам.-председател на ВтОбС. На четвърта позиция е директорката на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова, един от водещите специалисти в тази област в страната. Пети е обичаният от всички великотърновци педиатър и шеф на Детското отделение в МОБАЛ д-р Валентин Точков. На следваща позиция е социалният психолог и почетен председател на Младежи – ГЕРБ Деян Хаджийски. Седми е заклетият седесар и виден общественик Мирослав Трифонов, следват икономистът и мениджър Георги Марков; радетелят на детския и младежкия спорт Георги Недев; уважаваният хирург д-р Николен Стойнов; арх. Драгомир Йосифов – един от водещите в страната специалисти по опазване на културно-историческото наследство; следват младият, но натрупал солиден опит в местната власт финансист Христо Стоев; бившият председател на ОбС Тодор Тодоров; д-р Даниела Андреева, председател на ГЕРБ- Жени; Жельо Желев; известният дизейнер и преподавател  по богословие Атанас Парушев. На 17-а позиция е авторитетният и обичан доктор Емил Кьорчев, следван от заместник-кмета на Велико Търново Нейко Генчев – издател, преводач, поет, музикант, великотърновец до „мозъка на костите”, както го определи Панов. 19-и е автоинструкторът Красимир Йорданов, следват го финансистът  Мариян Арабаджиев и данъчният експерт Камен Илиев.

Сред новите кандидати е популярният тауист Дончо Досев, а на 22-а позиция е Константин Саралиев от Килифарево. На 24 място е световната шампионка по хвърляне на копие и дългогодишен учител Антоанета  Селенска, а веднага след нея е популярният диригент на „Джуниър Бенд“ Йордан Цветанов. Имайки предвид страстите в Общинския съвет, може би, освен председател, ще ни трябва и диригент, пошегува се Даниел Панов.

26-и в листата е деканът на Факултета по изобразително изкуство във ВТУ проф. Светослав Косев. Неговите познания ще са особено важни при реализирането на проект за Улица на изкуствата във Велико Търново в района на Художествената галерия.

Предприемачът в сферата на туризма  Димитър Даскалов ще бъде много полезен с опита си от практиката в този важен отрасъл за града.

Безспорно авторитетна кандидатура е тази на директора на ОУ „Бачо Киро” Владимир Николов. След него в листата е управителят на ОП „Спортни имоти”, журналист и общественик Петко Павлов.

Следват директорката на Спортното училище „Георги Живков” Снежина Михова; Грета Георгиева; бившият началник на Районното полицейско управление във В. Търново Валентин Къндев, който е и кандидат за кмет на Самоводене.

33-и е Николай Колев, историк, библиотекар, ерудит, 11-кратен победител в куиз състезанието на БНТ. Да няма словесна агресия в Общинския съвет ще е каузата на доц. Христина Христова от ВТУ.

Популярният акттьор от великотърновския театър Иван Митев,  специалистътпо земеделие Десислава Иванова и училищният психолог Полина Цонкова са на последните три места в листата на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ за Велико Търново.

Областният лидер на ГЕРБ представи и кандидатите за кметове на девет от десетте общиви в региона, издигнати и подкрепени от коалицията. Партията няма да има свой кандидат единствено в община Полски Тръмбеш. В Горна Оряховица за пореден мандат е издигнат инж. Добромир Добрев. Дилян Млъзев, три мандата кмет на Елена, също  се включва в надпреварата. За трети мандат за кметския пост в Свищов ще се бори Генчо Генчев. ГЕРБ подкрепя кандидатурата на Йордан Цонев за кмет на Стражица. За пръв път в битката за кмет на Павликени влиза младият и амбициозен политолог Венцислав Георгиев, заместник-председател на местния парламент. В Златарица е издигнат председателя на ОбС Стефан Бранзелов, а в Сухиндол – преподавателят по електротехника Димитър Гърбов. Дългогодишният бивш кмет на община Лясковец д-р Ивелина Гецова представи кандидата, подкрепен от ГЕРБ и издигнат от инициативен комитет, Антонио Кръстев. 30-годишният Кръстев е завършил ВТУ и е инспектор в криминална полиция.

Днес бяха представени и кандидатите на ГЕРБ за кметове в населените места на община Велико Търново. За Арбанаси това е Ваня Андреева, за Балван – Люба Лазарова; във Вонеща вода кандидат е Янко Първанов; в Дебелец за трети мандат ще се бори Снежана Първанова; в Къпиново кандидат е Добрин Георгиев; в Килифарево – Цоньо Пилев; в Леденик ГЕРБ-СДС издига Николай Христов; в Малки чифлик кандидат за кмет е Теодор Селимски; в Миндя – Десислава Иванова; в Никюп и в Пчелище коалицията залага на опитните Йорданка Атанасова и Гица Лазарова; в Плаково кандидат е Петя Тотева; в Русаля – Сашко Начев; в Ресен кандидат за кмет е финансистът Радослава Иванова; в Самоводене в битка за кметския пост влиза Валентин Къндев; в Хотница – Десислав Йорданов; в Церова кория – Христо Кунчев; в Шемшево – Кирил Ангелски и в Шереметя коалицията залага на читалищния деятел Георги Горчев. ГЕРБ-СДС ще подкрепят и независимите кандидати  и дългогодишни кметове Албена Беренска в Беляковец, Малина Попова  в Присово и Христо Христов  вНово село.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *