Задържаха под стража трафиканти, които превозвали 13 мигранти, натъпкани в две коли, включително и в багажника

0

 

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама обвиняеми за трафик на мигранти – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 3, т. 4, пр. 1 и пр. 2, т. 5, т. 6, пр. 1 и пр. 2, вр. ал. 1 вр. с чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

В. К., на 33 години и на И. М., на 18 години, са привлечени като обвиняеми за това, че на 25 септември 2023 г. на път гр. Велико Търново – гр. Гурково, на територията на  община Велико Търново, в съучастие помежду си и с А. М. и тримата като съизвършители, противозаконно подпомогнали 13 чужденци  (граждани на Република Сирия, без валидни документи за самоличност, от които 11  пълнолетни лица, 1 непълнолетното лице и 1 малолетното лице), да преминават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Деянието било извършено чрез използване на моторни превозни средства – лек автомобил „Форд Мондео“ и лек автомобил „Рено“, по начин опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобил и  с цел да набавят за себе си имотна облага.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемите, като е налице опасност те да се укрият и да извършат други престъпления, поради което по отношение на двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *