февруари 23, 2024

Незабравим спектакъл поднесе на великотърновската публика фолклорният колектив „Плетеница“ по случай своя 6-и рожден ден

0

Незабравим и вълнуващ концерт-спектакъл, посветен на фолклора и любовта към музиката и танца, поднесе на великотърновската публика фолклорният колектив „Плетеница“ по повод своя шести рожден ден. Изпълнителите заслужено получиха бурните аплодисменти на публиката, която ги възнагради за труда и любовта им към изкуството.

 

Самодейците, ръководени от младия и талантлив хореограф Николай Корчев, отбелязаха своя празник след поредица от успешни представяния на фестивали и конкурси, както и след две успешни турнета зад граница.

Една от радостните новини на състава беше, че изпълнителите се представиха на концерта с чисто нови костюми на обща стойност 22 000 лева. Част от сумата е осигурена по програма „Любителски изкуства“ на НФ „Култура“ след спечелен проект на „Плетеница“ „Мъжка сватба – ергенска“. Друга част от средствата са събрани на коледния базар и от лични вложения на таксите на танцьорите.

Авторски танци, автентични хора, обработени и автентични песни и изцяло нова програма бяха подготвили организаторите за концерта, в който се включиха над 100 изпълнители, които няколко пъти бяха едновременно на сцената. Входът за концерта беше свободен, благодарение на подкрепата на Община Велико Търново.

Разбира се, най-аплодирани бяха децата на „Плетеница“, които плениха присъстващите с прекрасните си изпълнения.

Събитието на колектива имаше и благотворителна кауза. В дарителски кутии се събираха средства за приятелите на великотърновските самодейци от сърф училище „Нестинарка“, чиято база беше изцяло отнесена от водната стихия, застигнала Южното ни Черноморие.

„Благодаря на Николай Корчев и целия му екип от съмишленици, на певците от хора, на танцьорите – малки и големи!

Гордост и богатство за Велико Търново са хората от „Плетеница“, които са толкова отдадени на фолклора, традициите, обичаите и българщината! Хора с добри сърца, които правят добро и го доказаха и с благотворителната кауза на концерта!“, каза в приветствието си към изпълнителите кметът на Велико Търново Даниел Панов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *