Нов водопровод решава проблемите в Малки чифлик

0

Даниел Панов представи младия Теодор Селимски – кандидата за кмет на селото

Кметът на Велико Търново Даниел Панов започна разговори с ръководството на „ВиК Йовкови“ за прединвестиционно проучване за изграждане на нов водопровод за село Малки чифлик. На среща с жителите на селото Даниел Панов, който се кандидатира за четвърти мандат от ГЕРБ за кмет на община Велико Търново, заяви, че има възможност допълнителното водоснабдяване да е от кв. „Света гора“. ВиК-специалистите ще определят най-оптималното трасе на съоръжението, с което ще се реши един от най-наболелите проблеми на Малки чифлик.

Близо един милион лева е инвестирала Община Велико Търново в населените места за последната година. 500 хиляди лева отпуска общинският бюджет през програмата „Местни инициативи“, за които обществени съвети и инициативни групи подават своите проекти за благоустрояване на селищата и още над 350 хиляди лева от инвестиционната програма на Общината са предоставени на населените места. Отделно от това 30 % от приватизацията на общински обекти в населените места се връщат обратно в тях, припомни Даниел Панов.

Филиал на детска градина „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Малки чифлик е друг основен приоритет, посочи Панов, а за целта ще бъдат ремонтирани помещения в читалището, заяви Даниел Панов. Условието е децата и родителите им да са с адресна регистрация в селото. По-добра среда чрез ремонти на детската площадка, още кътове за отдих, развитие на читалищната дейност и на пенсионерския клуб, модернизация на центъра за работа с деца, активна работа за започване и изпълнение на проекта за ремонт и изграждане на допълнителни мощности към водоснабдителната система на Малки чифлик, са част от управленската програма на 33-годишния Теодор Селимски, кандидат за кмет на Малки чифлик от ГЕРБ.

„Млад човек, роден и израснал в селото, в което и аз се чувствам като у дома си – тук е минала немалка част от детството ми. И днес Теодор Селимски живее в Малки чифлик, където отглежда децата си. Има волята, енергията и визията как трябва да се развива селото – управленската му програма е амбициозна, заедно ще успеем да я реализираме“, категоричен е Даниел Панов.

Селимски пое ангажимент пред жителите на Малки чифлик да работи за по-безопасна транспортна среда в селото чрез изграждане на два „легнали“ полицая, да търси съдействието на Пътната агенция за удължаване на мантинелата на главния път София – Варна при разклона за селото и подобряване на обществения транспорт.

„С новата транспортна схема, по която работим от месеци,  ще подобрим градските превози, включително и до Малки чифлик. Едно от решенията е да се възстанови автобусната линия от Велико Търново през Малки чифлик, Шереметя до Арбанаси и се увеличат курсовете. А старият път от селото до язовира и парк „Света гора“ е опция за нова велоалея“, добави Даниел Панов.

В срещата в Малки чифлик се включиха и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Росица Димитрова и Йордан Цветанов, които при разговорите си с местните жители поеха ангажименти да работят за подобряване на медицинското обслужване на хората, предстои за пенсионерския клуб да бъде доставен климатик.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *