Синдикатите застават зад Даниел Панов за нов управленски мандат  

0

Конфедерацията на независимите синдикати в България подкрепи Даниел Панов за четвърти управленски мандат начело на Велико Търново. Президентът на КНСБ Пламен Димитров подчерта добрата съвместна работа с Панов за гарантиране правата на работещите и служителите, както в рамките на Община Велико Търново, така и ползотворното сътрудничество с НСОРБ под председателството на Великотърновския кмет.

Пламен Димитров посочи, че НСОРБ е много важен партньор на КНСБ в процеса на договаряне на републиканските бюджети. На местно ниво той открои ефективното взаимодействие между общината и синдикалистите в преговорите по колективните трудови договори в сферите на образованието, социалните дейности, детското и училищно здравеопазване. Чрез тях работещите в тези сектори получават както по-високи възнаграждения, така и допълни социални придобивки, възможности за обучения и повишаване на квалификацията и др.

В израз на подкрепата на КНСБ към Даниел Панов бе подписано споразумение за партньорство през новия мандат. Подписите си под документа положиха Панов и областният координатор на КНСБ във Велико Търново Васил Тодоров.

„Даниел Панов не говори като политик. Той винаги е бил близо до гражданите, говори на нашия език. Отчитайки постигнатото, вярвам, че можем да  развием нашето сътрудничество през следващите четири години“, коментира Тодоров.

„Благодаря на КНСБ както за подкрепата, така и за партньорството, изградено през годините. Заедно си помагахме, когато беше най-трудно – в пандемията и в кризите. Нашите цели са общи – да създаваме по-добри условия за хората от общината, да стимулираме икономическата активност и това да доведе до трайно повишаване на жизнения стандарт. За Велико Търново и за цяла Северна България обаче това е изключително трудно  без работа по големи инфраструктурни проекти. Тези, които днес говорят как щели да повишават заплатите, дължат първо отговор на въпроса защо спряха магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново-Свиленград“, коментира Даниел Панов. Липсата на съвременна транспортна свързаност е сериозно препятствие за потенциалните инвеститори. През последните две години той самият е водил разговори с представители на шест големи международни компании, всяка от които има реален инвестиционен интерес за старата столица и общината. Липсата на стратегическата държавна инфраструктура и политическата нестабилност в страната са „стоп-палката“ пред сериозните чуждестранни компании, обясни Панов.

Планът за интегрирано развитие на Община Велико Търново е базовият стратегически документ, който дава хоризонта на управление на старопрестолния град и населените места в дългосрочен план. Предвидените там конкретни мерки са базирани на доброто партньорство на местната власт с бизнеса, неправителствените организации, научните и образователните структури и съседните общини. Конкурентните предимства на региона са свързани в сфери с висока добавена стойност – туризъм, творческите индустрии, високотехнологичния сектор и в традиционните индустрии, в които производителите от региона са извоювали добра репутация.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *