февруари 23, 2024

Творци от различни поколения се представят в традиционния Есенен салон на великотърновските художници

0

Традиционният „Есенен салон“ на великотърновските художници ще се проведе от 3 до 30 ноември в Изложени зали „Рафаел Михайлов” . Изложбата от календара на културните събития на Община Велико Търново представя и обединява ежегодно в едно пространство творби на автори от различни поколения. Тя е възможност за дебют на млади и креативни творци, които Представителството на СБХ привлича и стимулира за участие в културния живот на град Велико Търново.

Право на участие в Есенния салон имат всички великотърновски художници. Всеки автор може да участва с до 2 (две) творби в сферата на живописта, скулптурата, графиката, рисунката, плаката, текстила, артинсталация, видеоарт и художествена фотография, с пълна свобода на използваните материали, техники и похвати. Творбите задължително трябва да бъдат подготвени за експониране. Графика, рисунка и плакат, различни от формат 50/70 и 100/70 см, трябва да бъдат рамкирани.  Всяка творба да е надписана с етикет, включващ информация: имена на автора, заглавие на творбата, формат, техника, стойност и година на създаване! Произведенията да бъдат създадени в периода 2020 – 2023 г.

Отличените творци ще получат три награди от името на Представителство – СБХ Велико Търново, които ще бъдат обявени по време на откриването.Всички автори, чиито творби са селектирани в изложбата ще получат сертификат за участие.

Откриване на изложбата ще бъде на 3 ноември 2023 г. /петък/ в 17:30 ч.

Творбите се приемат  на 26-ти и 27-ми октомври /четвъртък и петък/ 2023 г. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, град Велико Търново.

Връщането  на творбите ще бъде на 1 декември от 10.00 ч. до 17.00 ч. и 2 декември 10.30 ч. до 12.30 ч.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *