Община Велико Търново кани на среща-разговор за културните политики

0
Община Велико Търново кани дейци на културата, представители на културните институции, сдружения и гилдии, културни и туристически оператори, представители на неправителствения сектор от областта културата и културния туризъм, и медии на среща-разговор на тема „Културните политики на Община Велико Търново“

Участие в срещата, която ще се проведе  на 18 октомври 2023 г. от 15,00 часа на ВИП площадка „Звук и светлина”, ще вземат Нейко Генчев, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Борислав Йорданов, управител на Общинска агенция за туризъм „Царевград Търнов” и Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности”.
На срещата ще бъдат обсъдени различни теми, свързани с възможностите за развитие на местните общности и региони чрез култура и посредством изграждане на местни, регионални и междурегионални. мрежи за сътрудничество и единодействие. Срещата ще даде възможност да бъдат чути вижданията на участниците относно възможностите за културни инициативи, които да спомогнат за подобряване цялостното благосъстояние на региона.
Културните процеси са най-важният фактор за местното и регионално развитие. Те са една от основните възможности за сътрудничество и действат в няколко направления: културата като бизнес и туризъм, бизнесът в подкрепа на културата, културата като градоустройство, културата и междурегионалните връзки и проекти, лидерство и граждански инициативи в областта на културата, ролята на НПО, културните оператори и местните администрации за културното развитие и др.
Завършва един цикъл на местното самоуправление и предстои нов и то във време, което се отличава предимно с кризи от всякакъв характер.
Точно сега е моментът да се направи равносметка на вече постигнатото, да се анализират проблемите и да се начертаят перспективите за следващите години в областите, които са естествен приоритет за Историческата и духовна столица на България и за нашата община културно-историческо наследство, култура, туризъм.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *