февруари 23, 2024

Даниел Панов в Леденик: Добрият кмет може да обедини хората и да бъде истински стопанин на селото

0

„Искаме кмет, който да ни зачита за хора и да работи заедно с нас за развитие на Леденик, а не за всяко нещо да ни привиква и да ни нахоква“. С тези думи жителите на село Леденик изразиха недоволството си от досегашния кмет на селото Антон Кръстев по време на среща Даниел Панов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

Разединението и липсата на диалог са най-големите ни проблеми, коментираха десетки жители на село Леденик и дадоха много негативни примери от комуникацията си с досегашния кмет на селото. Хората споделяха, че им е по-лесно да потърсят помощ и да получат подкрепа от Кирил Ангелски, кмет на съседното село Шемшево, отколкото от кмета на Леденик.

Кандидатурата, която ГЕРБ издига в предстоящите избори е на Николай Христов. Зад него застават и други формации, сред които АБВ и Левицата.

Пред своите съграждани Николай Христов разказа за намеренията си да създаде местен обществен съвет в село Леденик, който да помага проблемите на селото да бъдат подреждани по важност и кметът да търси начините за тяхното решаване. Той сподели и идеята си, двете съседни села – Шемшево и Леденик, да работят и по съвместни инициативи за развитието на региона. Такова обединение на енергията на местните жители и способностите на двама амбициозни и талантливи кметове може да се превърне в пример за партньорство между малките населени места и в други региони.

„Инициативите за развитието на селото идват както от местната общност, така и от кмета на населеното място“, подчерта Даниел Панов. От активността на кмета зависи повече от предложенията на хората да намерят подкрепа в общината и да бъдат доведени докрай.

„Никога не съм делил кметовете според партията. За мен те се делят само на работещи и бездействащи“, категоричен бе Даниел Панов. Кметът трябва да е стопанинът на селото. Не е вярно, че за селата няма пари. Годишно за населените места в общинския бюджет се предвиждат по различни направления близо един милион лева. Няма село без спортни и детски площадки, работим за пенсионерските и младежките клубове, ремонтираме улици, заяви пред жителите на Леденик Даниел Панов. Индивидуални проекти за подобряване на средата на живот се финансират и от общинската програма „Местни инициативи“, която е една от първите в страната и на много форуми се посочва като добър пример за съвременен подход при финансирането на малките населени места, подчерта Панов.

Жителите на Леденик, както и тези на общинския център, се тревожат от липсата на напредък по изграждането на Автомагистрала „Хемус“. В околностите на селото е предвидено изграждането на виадукта за връзка с магистралата.

Прекъснато е финансирането по инфраструктурни проекти, липсва яснота и за скоростния път до Русе, коментира Панов. Това е сериозно препятствие не само пред инвеститорите, но пред цялостното развитие на общината. Даниел Панов подчерта, че е важно не само общините да носят отговорност пред своите граждани, но и държавата да поеме своята дял от отговорността за обектите, за които отговаря.

Разяснена беше и програмата, по която от Нова година и домакинствата от населените места ще могат да кандидатстват за смяна на печките си на твърдо гориво с термопомпи и климатици.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *