февруари 27, 2024

БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ВИКТОР СТОЯДИНОВ ОТ ШК “ ЕТЪР“ В СЛИВЕН, СТИЛИЯН АНГЕЛОВ СЪЩО С ТРЕТО МЯСТО НА ОПЕН В СТРАЖИЦА

0

 

В Сливен се проведе национален детски турнир „Димитър Карапчански“ за деца до 12 години. Участваха много от изявените състезатели, които играха в 7 кръга на класически шахмат.
Виктор Стоядинов спечели бронзовия медал до 10 години с 4,5 точки! Той постигна 4 победи и едно реми с шампиона Георги Коев от Пловдив.

По-малкият брат на Виктор, Богдан Стоядинов завърши с 2 точки в групата до 8 години.

Силно участие записа 17-годишният Стилиян Ангелов на открития турнир по ускорен шахмат в гр.Стражица. Той се провежда за 22-ра поредна година, благодарение на общината и неуморния организатор Ахмед Мустафов. Участниците се състезаваха в 7 кръга на 40-минутна контрола+ 10 секунди на ход. Стилиян постигна 5 точки, като победи ММ Павел Димитров (втори в крайното класиране) и се отклони от реми срещу ММ Красимир Стефанов, който спечели турнира.

Отлично се представи и Кристиян Ангелов с 4;5 точки. Най-ценна е победата му срещу доайена на търновския шахмат, Иван Илийков. Кристиян завърши на призовото 7-мо място. След наградените 10 състезатели бе и Янаки Лазаров. Иван Илийков стана първи от сеньорите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *