Общо 50 години затвор и близо 1 млн. лева вреди е наказанието на двама мъже, отвлекли, ограбили и убили брутално жена

0

Делото ще се гледа от Великотърновския апелативен съд на 13 ноември

 Великотърновският апелативен съд ще гледа на 13 ноември т. г. разглеждане на дело за отвличане, грабеж и убийство на жена.  

Бруталният случай е от град Русе. На 11 януари тази година подсъдимите Гарабед А. В. и Михаил С. отвлекли жена с инициали Е. О. П, като единият от подсъдимите се представил за служител на МВР. Със сила те отнели от жилището на на жената левове и евро на обща стойност 65 000 лева, а после я убили, за да прикрият престъплението.

Мъжете са признати за виновни от Окръжния съд в Русе на 19 май тази година.

На основание чл. 23 ал. 1 от НК, ОС-Русе е групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като на основание чл. 24, вр. с чл. 39 ал. 2 пр. 1 от НК е увеличил групираните наказания с 5 години лишаване от свобода и е осъдил Гарабед А. В. да изтърпи 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото му и Михаил С. М. да изтърпи 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди на гражданските ищци А. О. К. – 100 000 лева; Б. Л. П. – 250 000 лева; Р. Б. П. – 250 000 лева, както и сумите от 301 885 лева на Б. Л. П. и 10 627 лева на Р. Б. П. като компенсация за причинените на гражданските ищци имуществени вреди.

Срещу така постановената присъда на ОС-Русе е постъпил протест от Окръжна прокуратура – Русе, въззивна жалба от частните обвинители и гражданки ищци Б. Л. П. и Р. Б. П., въззивна жалба от частния обвинител и граждански ищец А. О. К и въззивни жалби от двамата подсъдими.

След постъпването на делото в Апелативен съд – Велико Търново е извършено разпределение на случаен принцип, посредством Централизираната система за разпределение на делата. Извършен е видеозапис на разпределението, съгласно възприетата практика на ВТАС по отношение делата с висок обществен интерес.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *