По инициатива на Ротари клуб – Велико Търново Царевец светна в лилаво в Световния ден за борба с полиомиелита

0
Крепостта „Царевец“ във Велико Търново вчера беше оцветена в лилаво. Поводът беше отбелязванвето на Световния ден за борба полиомиелита – 24 октомври. Той се отбелязва от 1985 година, когато Ротари Интернешънъл стартира глобалната инициатива “ Полио Плюс“. Целта е всички деца по света да бъдат имунизирани против детски паралич . Към инициативата се присъединяват партньори като Световната здравна организация , Американския център за контрол и превенция , УНИЦЕФ , фондация Бил и Мелинда Гейтс , правителствени агенции и корпораци.
Инициативата за осветяване на крепостта е на Ротари клуб – Велико Търново Лилавият цвят е важен в борбата на Ротари за премахване на полиомиелита. След имунизацията срещу полиомиелит нововаксинираното лице получава лилаво мастило, нанесено върху неговия „розов“ пръст – нарича се лилаво розе., поясниха от клуба.
По този повод Ротари клуб по традиция подреди и изложба с пана в центъра на Велико Търново, които проследяват историята на борбата с коварното заболяване и подкрепата на световни звезди на каузата на Ротари интернешънъл.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *