Районна лекарска колегия на БЛС във Велико Търново отличи заслужили специалисти от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

0

 

По традиция Районната  лекарската колегия всяка година връчва специални награди на заслужили специалисти по повод Деня на българския лекар – 19 октомври.

Началникът на хирургичното отделение в областната болница д-р Николен Стойнов е първият носител на отличието „Приз за лекарска всеотдайност“. Наградата е учредена по повод 60 години от подвига на д-р Стефан Черкезов,  който на 15 август 1963 спасява 47 души от горящ автобус край Горна Оряховица. Лекарското съсловие от областта отличи д-р Стойнов с този приз за всеотдайността, с която години наред работи и спасява животи в областната болница и обучава млади кадри. Години наред той работи усърдно и за развитието на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“ като негов управител.

„Принос за развитие и утвърждаване авторитета  на съсловната организация“ беше връчен на д-р Виолета Пашова. Тя е единственият токсиколог в областта,  който посвещава целият си професионален път на пациентите от региона. В последните няколко години д-р Пашова е консултант на болниците във Велико Търново и Горна Оряховица.

Специализантът по кардиология д-р Христо Захариев тази година получи наградата „Ти си нашето бъдеще“ . Той завършва МУ – Плевен през 2018 година с пълно отличие, а след няколко месеца се очаква и да защити специалност „Кардиология“. Д-р Захариев е и сред лекарите, които дават най-много дежурства в ковид отделението на областната болница по време на пандемията.

Великотърновската колегия отличи и д-р Сибила Маринова, която е началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение и координатор по донорство за Северен Централен регион. Д-р Маринова е сред лекарите, които тази година получиха наградата „Лекарите,  на които вярваме“ на вестник „24 часа“.

Наградите на заслужилите специалисти връчи д-р Галина Гарева, която е зам.-председател на РК на БЛС във Велико Търново и медицински директор на областната болница. На церемонията присъства и изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев..

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *