Връщат машините за местния вот с полицейски ескорт

0

Полицията във Велико Търново започва организираното транспортиране на всичките 306 машини, които са доставени за десетте общини в областта, съобщи БНР. С отделен камион се връщат десетте демомашини, които се съхраняват в областната управа. Раздаването на изборните книжа и материалите за вота утре във Велико Търново протича нормално. От чувалите са извадени само ролките за машините.

Всички машини за Великотърновска област се съхраняват под засилена полицейска охрана в частен склад в село Леденик. Предстои връщането им с полицейски ескорт, заявиха за БНР от полицията във велико Търново и уверяват, че нито една машина не е отваряна или не е напускала склада.

Чакат се указания от ЦИК за попълването на протоколите, за да бъдат дадени от Общинските комисии на секционните при раздаването на изборните книжа за секциите, където беше предвиден и машинен вот, заяви за БНР Цветомира Йорданова, заместник-председател на ОИК – Велико Търново:

„Не се раздават ролки. Чакаме указание от ЦИК за протоколите. След като ги получим, ще бъдат информирани всички СИК какво следва. Досега са минали много малко секции с машини, нямали сме никакви проблеми. Пликовете с кодовете за машините вървят с тях и не ги раздаваме“, е коментарът пред БНР. На сайта на ОИК във Велико Търново все още няма официално съобщение по темата.

Изборни състави, които вече получиха чувалите си с изборните книжа и материалите за вота, заявиха, че не очакват проблеми.

По искане на политическите формации и с решения на ОИК са сменени 9% от изборите състави в община Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *