февруари 23, 2024

23-ма пациенти преминаха преглед в МБАЛ Горна Оряховицапри водещ съдов хирург

0
23-ма пациенти от Горна Оряховица, Велико Търново, Лясковец и съседните населени места преминаха на преглед днес в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ при д-р Пейо Мишев. Д-р Мишев е съдов и кардиохирург и понастоящем работи в УМБАЛ „Света Анна“ в София.
Освен прегледи и консултации, на всички пациенти бе извършена и доплерова ултразвукова диагностика.
„Новооткритите случаи съставляват близо 30% от общия брой прегледани, коментира д-р Мишев. “Почти половината от прегледаните са с установена варикозна болест и артериални патологии, като те са насочени по спешност за оперативно лечение.
На пациентите с венозни проблеми е препоръчана лазерна аблация – съвременен щадящ метод за лечение, а на тези с артериални проблеми – оперативни и миниинвазивни интервенции. Прегледаните с леки проблеми са получили консултация и им е назначена терапия.
“ Прегледаните днес бяха на различна възраст – както в активна, така и в пенсионна“, коментира още д-р Мишев и напомни, че навременната профилактика на сърдечно- съдовите заболявания е много важна, за да се избегнат усложнения.
Д-р Пейо Мишев отново ще преглежда пациенти от Горна Оряховица и региона в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ отново на 25 ноември.
Желаещите да се прегледат, следва да се запишат на телефон 0878 746 480, регистратура.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *