февруари 23, 2024

Кмет падна от власт след осем мандата и без никога да е ходил на балотаж

0

Павликенското село Лесичери се оказа едно от интересните населени места след изборите за местна власт на 29 октомври. Там ще има смяна в управлението, след като досегашният управник Димитър Митрев от БСП загуби надпреварата. Той управлява осем мандата селото и е един от най-дълго управлявалите кметове не само в област Велико Търново, но и в страната. Митрев печели безапелационно изборите в селото от 1991 година и то винаги с над 70 на сто от гласовете на съселяните си.

Изборите в Лесичери обаче тази година спечели жена. Това е Габриела Георгиева, кандидат на местната коалиция „Заедно за силна община“ / КП „Заедно за силна община“, КП „ПП-ДБ“, ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“, ПП „ПД Социалдемократи“, ПП „Български възход“ и ПП „Партия Консервативна България“/.

Габриела Георгиева спечели 51,64 на сто от гласовете на избирателите в Лесичери, докато за Димитър Митрев са гласували 48 процента или 132 жители на селото.

Истински рекордьор в област Велико Търново ще е кметът на великотърновското село Малки чифлик Иван Чолаков, който поема управлението за девети мандат.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *