февруари 23, 2024

ВТУ ще си сътрудничи с университета „Кангнам“ Южна Корея

0
Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Шинил Юн, президент на Университет „Кангнам“ (Южна Корея), подписаха меморандум за сътрудничество, чрез който двата университета ще подпомагат своята академична дейност и ще положат основите на едно успешно партньорство.
Проф. д-р Димитър Димитров запозна гостите с историята, традициите и факултетите в нашия Университета. Той подчерта, че двете образователни институции имат много допирни точки и могат да си бъдат полезни в подготовката на бъдещи събития, обмена, обучението и специализациите на студенти и преподаватели, съвместни образователни програми и др.
Проф. Хайокън Парк изрази радостта си, че е във Великотърновския университет.
„След като разбрах колко висок е рейтингът на вашия университет, изключително много се зарадвах, че ще бъдем тук и ще подпишем меморандум за сътрудничество. При нас се обучават 10 000 студенти, а специалностите, които правят впечатление, са „Икономика“, „Социално благосъстояние“, „Информационни технологии“ и „Международни отношения“. Много от тях ги има и при вас, затова този общ документ, с който да сме си полезни, е много важен“, каза Президентът на Университета.
В южнокорейската делегация са включени още проф. д-р Хайокън Парк, декан на факултет „Свободни изкуства“, и г-н Джин У Лий, ръководител на отдел „Международно сътрудничество“.
В срещата участие взеха още доц. д-р Анна Иванова, заместник-ректор по международната дейност, която разказа за успешните партньорства с чуждестранни университети, доц. д-р Полина Цончева, декан на Филологическия факултет, която представи Факултета и езиците, изучавани в него, както и гл. ас. д-р Хван Джонг Джеймс Канг, преподавател по корейски език във ВТУ.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *