декември 6, 2023

Чиновници бойкотират новия кмет в Лясковец като масово хвърлят оставки

0

 

Новоизбраният кмет на община Лясковец Васил Христов усети жилото на властта, преди меда, става ясно от напрежението в местната администрация. Оказва се, че още преди да е стъпил в длъжност, градоначалникът е бойкотиран от дузина чиновници в кметството, които масово хвърлят оставки и оголват възлови позиции, информираха общински съветници. Те твърдят, че това е саботаж, тъй като в есенния сезон местната власт влиза в бюджетна процедура, предстои подготовка за зимата, но оставките оголват ключови отговорности.

Новият кмет 

В подкрепа на това идва и факта, че новите местни избраници в малката община ще положат клетва и фактически ще влязат в длъжност едни от последните спрямо останалите девет.

Как се стигна до тук?

В община Лясковец изборната екзотика отдавна е факт. През последните двадесет години въпреки доминацията на ГЕРБ и вече бившия кмет д-р Ивелина Гецова, винаги е имало силен земеделски съюз, който освен традиционните партии е оказвал влияние на политиките в Общинския съвет. Новият кмет Васил Христов е кандидат именно на ЗС „Ал. Стамболийски“, а в бъдещия Съвет той може да се радва на комфортно мнозинство, показва простата сметка. Защото от 17 съветника 6 са на Земеделския съюз, един от ПП „Българска прогресивна линия“, което също е екзотична партия,  ППДБ имат двама представителя, Възраждане и БСП по 1, а доскорошните управляващи остават в изолация, въпреки шестимата си съветника. Техният кандидат за кмет Антонио Кръстев, подкрепен безрезервно от д-р Гецова впрочем, загуби балотажа с едва 125 гласа. Тази загуба повлече оставките на лоялните на д-р Гецова администратори и в момента общината е изправена пред кадрова криза.

Разбира се това е временно явление в стил „много гърмел, малко дъжд“, коментират запознати. Но е неприятен знак в началото на мандата, още повече, че не е публично известно новият кмет да е заявявал реваншистки намерения по повод състава на кметството…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *