декември 4, 2023

„Топлофикация – ВТ“ даде препоръки на клиентите си преди старта на отоплителния сезон

0
Във връзка със стартирането на отоплителен сезон 2023-2024 година ръководството на „Топлофикация-ВТ“ АД напомня на клиентите си, какви действия са необходими да предприемат, за да се насладят на топлината и комфорта, предоставяни от дружеството.
„Първото нещо, което абонатите трябва да направят е да приключат с всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация. Лицето, което са упълномощили за работа с абонатната станция, да напълни инсталацията. След като бъде изпълнено това се започва поетапна проверка за готовност на вътрешните отоплителни инсталации /ВОИ/ за старт на отоплителния сезон“, съветват от топлоцентралата.
Експертите допълват, че преди напълване на вътрешната отоплителна инсталация трябва да се отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна инсталация след пускане на отоплението.
„Обезвъздушаването на ВОИ се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в сградата. В сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е напълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай умоляваме потребителите да изпратят заявление за отложено включване на отоплението“, подчертават от ТЕЦ-а.
Освен това изрично напомнят, че включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателната арматура (кранове) към топлопреносната мрежа се извършва изключително от служители на „Топлофикация – ВТ“ АД. Боравенето с тези арматури от неоторизирани лица може да доведе до смущения и аварии в работата на топлопреносната мрежа, които да се отразят и върху други клиенти на дружеството. В случай на високи външни температури е достатъчно да се затворят радиаторните вентили, автоматичното управление на абонатната станция ще понижи мощността и съобразно това.
От „Топлофикация-ВТ“ АД напомнят още, че преди началото на отоплителния сезон е необходимо да бъдат проверени и уредите за дялово разпределение.
„В случай, че дисплеят им е угаснал или има някакъв друг проблем, трябва незабавно да се потърси съдействие от фирмата, която извършва дяловото разпределение в конкретната абонатна станция“, уточняват от ТЕЦ-Велико Търново.
•за клиенти на дялово разпределение към „Топлофикация – ВТ” АД – тел. за контакт 062 64 28 86 и 062 67 02 29
•за клиенти на дялово разпределение към „Белчевстрой” ЕООД – тел. за контакт 0878 14 56 28 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *