февруари 23, 2024

Задържаният за фаталната катастрофа с Ферарио Спасов: Като взема новата кола, пак ще ревете по улиците…

0

 

24-годишният Н.П от Лясковец е привлечен като обвиняем за тежката катастрофа край Шереметя, при която загина известният и уважаван футболен треньор Ферарио Спасов. Припомняме, че инцидентът стана снощи и потресе цяла България със смъртта на футболния деятел.

Оказва се, че въпросният младеж е известен на полицията и на хората в Лясковец. В социалните мрежи свидетели разказват, че същият, но с друг автомобил, е помел знак до пощата в Лясковец и по чудо не е убил хора. Публикуван е и чат с негов пост – написан на латиница, без нито една главна буква и запетая, че колата си е негова и сега я правят, но като вземе по-новата, хората ще реват по улиците.

Е, явно се стигна до там хората да плачат, защото хиляди българи тъгуват, но и се възмущават за поведението на поредния безумец на пътищата, яхнал скъп автомобил и отнел човешки живот.

Междувременно от Окръжна прокуратура съобщиха, че под нейно ръководство се провежда разследване на тежкия пътен инцидент от 11.11.2023 г., при който след сблъсък на два леки автомобила на главния път I-4 София – Варна в района на с. Шереметя, общ. Велико Търново, загина футболният треньор Ферарио Спасов.

След проведени интензивни следствени действия и преценка на събраните до момента доказателства по случая като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата) е привлечен 24-годишният Н. П. от гр. Лясковец.

Обвинението на този етап е за изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен.

 

Действията по разследването продължават.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *