февруари 23, 2024

Вещи лица от три съдебни района ще правят автотехническа експертиза за катастрофата, в която загина Ферарио Спасов

0

Окръжният прокурор на Ловеч – Валентин Вълков заяви на брифинг днес, че за момента няма основания за промяна на мярката за неотклонение на Начо Пантелеев, който причини смъртта на Ферарио Спасов.“Не може да се променя мярката сега и към настоящия момент. Има такава взета, няма по НПК възможност който и да е друг прокурор да променя мярката в настоящия етап от разследването. Ако, обаче, се съберат други данни – нови факти и обстоятелства, вече можем да разсъждаваме, но това е бъдещо и несигурно събитие“, посочи Вълков.

Той допусна, че с напредването на разследването е възможно обвинението срещу Панталеев да бъде преквалифицирано в по-тежко.

От прокуратурата в Ловеч вече са назначили автотехническа експертиза, в която ще привлекат вещи лица от три съдебни района, каза още Вълков. Ще се проверява и чий е автомобилът, с който Пантелеев причини катастрофата, при която загина Ферарио Спасов.

„Разследването е в съвсем начален етап. При установяване на нови факти и обстоятелства, които са от съществено значение за изясняване на самия пътен инцидент, за последствията от него, е възможно да преценим, че са налице квалифициращи вината обстоятелства и да променим това обвинение, което е налично към днешна дата.

В рамките на два месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще остане само да изчакаме изготвянето на автотехническата експертиза, която по обективни причини поради липса на достатъчно вещи лица, тези експертизи се бавят във времето. Ще се постараем максимално бързо след тези два месеца да бъде изготвена. Ще бъде доста сложна от фактическа и правна страна, но пък на базата на нея ние ще преценим какво обвинение да има спрямо виновния водач“, посочи Вълков.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков изтъкна, че разследващите не се ръководят от личността на загиналия, а работят по същия начин, по който процедират при всеки аналогичен случай.

Отчете, че през последните години Окръжна прокуратура – Ловеч няма разследване на тежко пътно-транспортно произшествие, което да не е приключило в максимално кратък срок и по него да няма осъдителна присъда от Окръжния съд.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *