декември 6, 2023

Задържаха румънеца, превозвал 11 мигранти в багажник във Вонеща вода

0

Районна прокуратура-Велико Търново привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа румънски гражданин  по досъдебно производство за трафик на мигранти, за извършено от същия престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 3, т. 4, пр.2, т. 5, т. 6, пр.1, вр. ал. 1 от НК.

В.Н. (на 31 години) е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 16.11.2023 г. на територията на с. Вонеща вода, община Велико Търново, на път II – 55, при км. 20+500 (гр. Велико Търново – гр. Гурково), чрез използването на лек автомобил марка „Фолксваген“ с немски регистрационен номер, противозаконно подпомогнал група чужденци – 11 сирийски граждани, от които 5 непълнолетни лица, без валидни документи за самоличност, да преминават в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено с цел да набави за себе си имотна облага и по начин, опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобила.

По делото са извършени неотложни процесуално следствени действия – оглед на местопроизшествие и оглед на лек автомобил, който е иззет. Разпитани са свидетели, като е установено, че всички лица са сирийски граждани.

С постановление на наблюдаващият прокурор обвиняемият е задържан за  срок до 72 часа и спрямо него в Районен съд-гр. Велико Търново ще  бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ – В. Търново.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *