декември 6, 2023

Окръжна прокуратура – В. Търново ръководи разследването за жестоката катастрофа край Мусина, в която загина млад мъж, а баща му бере душа в болницата

0

На 17.11.2023 г. е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново по повод настъпило тежко пътно-транспортно произшествие с един загинал и един пострадал – престъпление по чл. 343, ал. 1, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 15. 00 часа на 17.11.2023 г.,  на път от село Мусина за  Велико Търново товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от И. Р., на 50 години,  и пътник в него на 27 години, движейки се в посока село Мусина, губи управление на товарния автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение  и се блъска челно в насрещно движещия се влекач „МАН“ с прикачено полуремарке, управляван от Г. Д.

В резултат на произшествието на място е починал 27-годишният пътник (син на водача) , който е пътувал в буса. Водачът на буса е откаран в МОБАЛ- В. Търново, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.

Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На водачът на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

снимката е цензурирана

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *