декември 7, 2023

39-годишен от Горна Оряховица е помощник капитан на отвлечения от бунтовници български кораб

0

Никой не се е свързал с българските власти във връзка с отвлечените двама български моряци. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев.
„Има отвлечени двама български граждани. Това са капитанът на кораба автомобиловоз и първият помощник-капитан. До момента никой не се е свързал с нас. Работим с колегите от партньорските служби, заяви той.

Установили сме контакт с техните близки. Уведомили сме ги. Разполагат с пълната информация. Предложили сме им психологическа помощ и всякакви други потребности, които може да предостави държавата. Работим по разрешаването на кризата“, посочи Коцев.

Припомняме, че корабът „Galaxy Leader“ беше отвлечен от бунтовници хуси в Черно море.Японската компания Nippon Yusen (NYK Line) е оператор на Galaxy Leader, който беше превзет в Червено море от йеменските бунтовници хуси от движението „Ансар Аллах“. На борда е имало 25 членове на екипажа от България, Мексико, Румъния, Украйна и Филипините. Нашите сънародници са двама – капитанът е 42-годишен, родом от Благоевград, а старши помощник-капитанът е 39-годишен, роден е в Горна Оряховица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *