февруари 25, 2024

Ротаракт клуб В. Търново и Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев проведоха втора технологичната конференция ITRact

0

 

През 2022 год., когато се осъществи за първи път, технологичната конференция се проведе във Велико Търново, а тази годината – в София, в Sofia Tech Park. Тазгодишното издание на ITRact, привлече интереса на близо 40 гости. И двете издания на събитието се осъществяват благодарение на съвместните усилия на Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, което показва че сътрудничеството между няколко Ротаракт клуба е възможно, а когато има желание и добра организация, целите се постигат по-лесно.

Целта на второто издание на технологичната конференция ITRact, която се проведе на 25-ти ноември, бе да представи актуални моменти от развитието на IT индустрията у нас. Дискутираните теми бяха свързани с: крипто технологиите, електронното правителство, телемедицината, лицензите за софтуерен код и авторските права, роботика. Лектори на тазгодишното издание на ITRact, бяха изявени експерти в представените области, в т.ч.: Емил Георгиев, Калин Цеков, Божидар Божанов, Николай Петков, Георги Арабаджиев.

Ключов момент в програмата на ITRact Vol.2, бе представеният от Георги Арабаджиев робот Giga Automata, който представлява роботизирана 6 остна ръка, чиято цел е да бъде алтернатива на човешкия труд.

Интересът към обсъжданите по време на събитието теми, бе изключително висок, което наложи удължаване на програма с близо 2 часа.

Членовете на двата Ротаракт клуба, организатори на събитието изказват благодарности към лекторите, които отделиха от своето време и запознаха аудиторията с виждането си относно актуалните проблеми и решения в представените, анализираните и дискутираните области.

 

Идеята на организаторите на ITRact, е събитието да се превърне в пътуваща конференция. Първото издание бе във Велико Търново, второто в София, а третото …. предстои да разберете.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клубовете е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно членовете на Ротаракт клубовете организират и провеждат и нови кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново или Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *