февруари 28, 2024

По предложение на Цанко Цонев Общинският съвет в Павликени пръв прие правила за пълна прозрачност в работата си

0

 

 

Максималната публичност може да стане задължение за всички местни парламенти, след законови промени, на които депутатът Людмила Илиева е съвносител

 

Видеозапис от заседанията на постоянните комисии към Общински съвет – Павликени да се публикува в платформа за видеосподеляне, в тридневен срок след провеждане на заседанието, а линк към записа да се помества в официалната интернет страница на общината. Това прие на първото си редовно заседание за този мандат общинският съвет в Павликени.

Промените са застъпени в правилника за дейността на местния парламент.

Предложението за видеозаснемане, което да гарантира информираност на гражданите и прозрачност в работата на комисиите, беше внесено още в предходния мандат на местната власт  от общинския съветник инж. Цанко Цонев. В мотивите си той изтъкваше, че по този начин ще се спазят основните принципи на публичност, съгласуваемост, обоснованост и пълнота на информацията при вземане на решения от значение за местната общност.

Тогава обаче предложението на инж. Цонев беше отхвърлено от състава на предходния Общински съвет, в който мнозинство имаше БСП.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *