февруари 28, 2024

Горна Оряховица с нови двама заместник-кметове

0

Петя Иванова и Даниел Божанков са заместниците на новия кмет Николай Рашков

 

Дългогодишният учител и зам.-директор на СУ ”Георги Измирлиев” Петя Иванова е заместник-кметът на Горна Оряховица по хуманитарни дейности и спорт. Завършила е педагогика във ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”. Заместник-директор е на най-голямото училище в града още от 2005 г. През годините е развила  управленски опит, разчитайки на отлична екипна работа с колеги, институции, и заинтересовани страни. Инициирала е, координирала и организирала методическа подкрепа, подбор и контрол на екипа, който управлява. Познава в детайли нормативната уредба в сферата на образованието.

Носител е на почетна награда за принос в образованието през 2017 г.

През годините г-жа Иванова е разработила много национални програми и проекти към Министерство на образованието и науката, свързани с обновяване на физическата среда в образователната институция, от която идва – библиотека, площадка по безопасност на движението, игротека, лаборатория по природни науки, училищен музей, детска полицейска академия.

Успешно е реализирала програми, свързани с допълнителна подкрепа на деца и ученици със специални образователни потребности, кариерното ориентиране на учениците,  съвместната работа между педагозите в детските градини и училищата, с цел приемственост между етапите на обучение.

 

В периода 2010-2019 реализира, съвместно с колеги 7 проекта, насочени към дейности с ученици и квалификация на учители.
Зам.-кметът Петя Иванова е омъжена, с две деца.

32-годишният финансист и предприемач от Горна Оряховица Даниел Божанков встъпи в длъжност като заместник-кмет с ресор „Бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения“.

Завършил е висшето си икономическо образование във ВТУ, има магистратура по агробизнес от Пловдивския аграрен университет.
Председател е на Асоциацията на промишленото птицевъдство в България, която представлява повечето наши малки и средни предприятия в този бранш.

Даниел Божанков е успешен и иновативен предприемач, който преди да поеме отговорностите на за.-кмет, управляваше първия Кооператив за производство и търговия на яйца в страната. Тази визионерска форма на сдружаване работи успешно в много европейски държави като Франция, но у нас все още е новост. Шестте компании, които Кооперативът обединява, реализират обороти, възлизащи общо на около 20 млв. лв. годишно. Като негов управител, Даниел Божанков е успял да установи партньорски отношения с големи вериги като Метро и Била, а яйцата, които фирмите произвеждат и продават, имат кауза. По една стотинка от всяко реализирано на пазара яйце се дарява на Фондация „Искам бебе“.

Божанков е и трето поколение фермер, като неговият дядо пръв е започнал бизнес с производство и продажба на пилешко месо, което и до днес е дейността на семейната компания.

Даниел Божанков е женен, баща е на момченце.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *