февруари 27, 2024

Нов удар по червената партия – Весела Лечева напуска всички структури на БСП

0

 

 

Титулуваната спортистка и изявен политик от БСП Весела Лечева напуска окончателно всички партийни организации, съобщиха за „Болярски новини“ запознати със ситуацията в червената партия.

Според неофициална информация бившата народна представителка в няколко парламента и бивш министър на спорта в последния служебен кабинет, е декларирала окончателното си решение първо пред местната структура на БСП.

Лечева, която дори бе кандидат за кмет на Велико Търново през 2019 г., отдавна не крие разочарованието си от официалния курс на БСП с лидер Корнелия Нинова. През последните години тя направи няколко решителни крачки, за да промени статуквото в БСП. Нещо повече – открито бранеше политиката и идеите, прокарвани от президента Румен Радев и като че ли с това съвсем си спечели вътрешнопартийните критики на крилото в БСП, което се явява „приятелска“ опозиция на държавния глава.

Търновските социалисти приемат със смесени чувства новината за оттеглянето на Лечева, тъй като в местната БСП активистите също са разделени от години на няколко лагера. Със сигурност не малко от казионните членове са силно разочаровани. Други обаче ликуват и виждат ниша за да прокарат свои партийни, кадрови и корпоративни интереси.

А дали и какво политическо бъдеще ще има Весела Лечева, която се радва на обичта на обикновените леви хора във всички общини на областта – предстои да се изясни…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *