февруари 23, 2024

Председателите на общинските съвети ще дискутират актуални проблеми на местното самоуправление

0
Управителният съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/ организира обучение на Председатели на Общински съвети, на общински съветници и служители в звената.
Тематичният семинар ще се проведе на 14 и 15 декември в с. Арбанаси.
На форума ще бъде разгледана темата „Ролята и мястото на Общинските съвети в местното самоуправление“. Лектор ще е доц. д-р Гинка Чавдарова, бивш Изпълнителен директор на НСОРБ-РБ.
Ще бъдат дискутирани ангажиментите на Общинските съвети по Управление на Общинската собственост /ЗОС/ и по Закона на устройство на територията /ЗУТ/. Темата ще бъде разяснена от Стефан Тодоров, консултант на НАПОС – РБ и доскорошен Главен експерт в постоянната парламентарна комисия по Регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.
Предвидено е по време на семинара да бъдат обсъдени отговорностите на общинските съветници по новия Закон за противодействие на корупцията – декларации и конфликт на интереси. За лектор по тази проблематика е поканен Николай Николов-доктор по административно право и бивш изпълняващ длъжността Председател на Комисията за противодействие на корупцият

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *