февруари 23, 2024

Задържаха под стража обвиняем, държал в дома си във Велико Търново канабис за 4 820 лева

0

 По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд – Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 35-годишен мъж, привлечен в качеството на обвиняем за държана на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК.

П.Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14.12.2023 г. в обитаваното от него жилище в гр. Велико Търново, без надлежно разрешително (изискващо се съгласно разпоредбата на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и на Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по ЗКНВП ) държал високорискови наркотични вещества –  канабис, разпределен в шест отделни обекта с общо количество 241 гр.,  на стойност 4 820 лв.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура–Велико Търново е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 18.12.2023 г. с определение на Районен съд -Велико Търново, по отношение на обвиняемия П. Д. е взета мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *