февруари 25, 2024

Криминалисти от Велико Търново задържаха брат и сестра, откраднали стоки за 8000 лева от големи търговски обекти

0

Криминалисти от Районното управление на полицията във Велико Търново  задържаха брат и сестра, използвали измамна схема за кражби от големи търговски обекти. Работата по случая е започнала в края на декември, след сигнал от управител на голям търговски обект в областния град. По негови данни в периода от края на октомври до края на декември миналата година от търговския обект са извършени множество кражби по предварителни данни на стойност над 1800 лв.
След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на брат и сестра, съответно на 30 и 19 години от Габрово, неизвестни до момента на полицията, които влизали в търговския обект, като непознати и подържали връзка по телефона. Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване (например шкаф за баня), а другия по-дребни стоки. Намирали място в магазина, където смятали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което внимателно го запечатвали и на касата плащали само стоката от кашона. По-късно връщали (шкафа за баня) в магазина и получавали левовата равностойност или ваучери. А дребните стоки продавали в интернет.
В хода на разследването е установено, че двамата са извършвали подобни деяние и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Ст. Загора. Извършени са претърсвания в имоти и автомобил, ползвани от двамата, където са намерени множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. До момента заявените откраднати вещи възлизат общо на около 8000 лв. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са действали и на територията на други областни дирекции. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *