февруари 23, 2024

Обвиниха 25-годишен, разбил фейсбук профила на общинска директорка и причинил имотна вреда за 1000 лева

0

25-годишен от село Попица, известен на полицията и осъждан, е обвинен в измама.

В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че на 3 януари тази година, в условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага, чрез чужд фейсбук профил и кореспонденция в друго интернет приложение е заблудил две жени да преведат пари за оказване на съдействие на своя позната. По този начин им е причинил имотна вреда в размер на около 1000 лв.

Както вече медиите съобщиха, на третия ден от новата година беше разбит профила на директорката на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Нейни приятели във фейсбук започнали да получават съобщения с молба да преведат пари от нейно име в изипей. Димитрова незабавно беше уведомила служители по киберсигурност в полицията във Велико Търново, които започнаха разследване и стигнаха до извършителя.

След доклад на материалите в прокуратурата той е провлечен в качеството на обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *