февруари 23, 2024

Екшън с патрулен автомобил – ето какво се е случило

0
По повод на коментари в социалните мрежи и явен интерес по отношение на снимка с катастрофирал патрулен автомобил уточняваме:
Тази сутрин в 07,15 ч. на тел. 112 е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на автоспирка в с. Бряговица. Към мястото е насочен автопатрул на УП – Стражица. Десет минути по-късно в дежурната на РУ – Г. Оряховица е получен сигнал за ударен патрулен автомобил на изхода на Стражица, без пострадали.
Към с. Бряговица е пренасочен друг екип на участъка, а екип от РУ – Г. Оряховица е потеглил за произшествието. В хода на извършената проверка е установено, че пътувайки към с. Бряговица полицейските служители са изпреварили товарен автомобил „ЗИЛ“, изравнявайки се с него, водачът му рязко завил наляво и ударил полицейския автомобил в предната част. От удара автомобилът е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътен знак. Товарният автомобил е напуснал местопроизшествието и е продължил движението си по път извън пътната мрежа.
Двамата униформени, излезли от служебния автомобил, който бил в невъзможност да се движи на собствен ход и последвали ЗИЛ-а, като единият от тях е имал непрекъснат визуален контакт със служебния автомобил. Малко по-късно намерили товарния автомобил изоставен, а в близост установили и двама мъже. Изяснено е, че зад волана е бил 28-годишен от с. Асеново. Пред униформените двамата дали идентични обяснения – водачът решил, че патрулният автомобил има намерение да го спре за проверка и за да си спести поредната среща с полицията, младият мъж решил да продължи движението си по път, извън пътната мрежа, но се паникьосал и блъснал полицейския автомобил.
Съставен му е акт за ПТП –то, за напускане на местопроизшествието и липса на валиден технически преглед на товарния автомобил.
Той е правоспособен от 2019 г. До момента има издадени 8 акта и 33 глоби по фиш за различни нарушения.
Полицейските служители са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни.
Снимката е илюстративна

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *