февруари 27, 2024

Легендарният състезател и треньор Иван Стойчев преряза лентата на обновената зала по акробатика в Горна Оряховица

0

Основателят на акробатиката в Горна Оряховица, заслужил майстор на спорта и заслужил треньор Иван Стойчев преряза лентата на обновената зала по акробатика. Заедно с Иван Стойчев бяха също председателят на горнооряховския общински съвет Огнян Стоянов и кметът Николай Рашков, който обаче реши да покани на своето място една от младите спортни надежди, която да пререже лентата, вместо него.

В речта си по време на церемонията кметът поздрави екипите от администрацията, конструктори, архитекти и изпълнители, които са работили по обновлението на уникалната спортната зала, която е вече на 40 години. Тя е сред малкото у нас, строени специално за нуждите на акробатиката.

Николай Рашков съобщи и новината, че трите горнооряховски клуба по акробатика „Локомотив 21”, „Акро Нова”, „Джим Денс” се обединяват, а новият клуб ще носи името на Иван Стойчев. „Гордея се с нашите спортисти, с постиженията в акробатиката и с плеядата от уникални състезатели, които Иван Стойчев е създал“, каза той.
Кметът на Горна Оряховица се обърна към акробати и треньори с думите:

„Вие показвате, че обединението прави силата, имате обещание от мен, че ще получавате по-сериозна подкрепа за развитието на спорта и специално – на акробатиката“. Николай Рашков бе категоричен, че спортът в общината по никакъв начин няма да бъде забравен и няма да бъде пренебрегнат.

На събитието присъстваха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, общински съветници, спортни деятели и любители на спорта.

Специални гости бяха президентът на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов, селекционерът на националните отбори по акробатика Драгомир Драганов и дългогодишният изпълнителен директор и основател на Британската федерация по акробатика Матей Тодоров.

Присъстваха също емблеми в спорта като носителката на световната купа и световен шампион по акробатика при двойки Снежана Андонова-Гавазова, олимпийският шампион Панайот Димитров, европейският шампион Георги Стоянов.


Отец Зоран отслужи водосвет, пожелавайки здраве и много успехи.
Обновената зала вече е домакин на национален тренировъчен лагер по акробатика. След церемонията гостите имаха възможност да видят атрактивни изпълнения и демонстрации, подготвени от горнооряховските спортисти, както и от състезатели на клубове от страната.

Извършеният ремонт е по проект, изготвен през 2016 г., на стойност 1 666 596,43 лева, които са изцяло осигурени от Министерство на младежта и спорта.


Фирмата изпълнител е „Еврострой-ВТ”. Условията в сградата са подобрени, като е подменена ВиК инсталацията, изградена е нова отоплителна и вентилационна система подменена е ел.-инсталацията. Изцяло са обновени санитарните възли, съблекалните, треньорските помещения и тренировъчните зали. Покривът е ремонтиран като са положени топло и хидроизолация.

Монтирани са заземителна и мълниезащитна инсталация. По фасадите е положена топлоизолация и силикатна мазилка. Старата метална дограмата е подменена с нова алуминиева. Направен е дренаж около сградата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *