февруари 25, 2024

С безплатни дръвчета, цветя и храсти от Общината великотърновци могат да направят китни градинки в междублоковите пространства

0

Започва 12-ото издание на екопроекта „Моята градинка“

 

Дванадесетото издание на екопроекта „Моята градинка“ стартира във Велико Търново. Общината отново осигурява безплатно дръвчета, храсти и цветя за гражданите и домакинствата, които искат да облагородят  междублоковите пространствав старопрестолния град. Терените трябва да са общинска собственост.

Молбите за залесяване ще се приемат от 12 до 29 февруари. Проектът „Моята градинка“ е отворен за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред.

Заявленията трябва да бъдат подадени в деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения.

Експерти и специалисти ще огледат избраните пространствата за озеленяване, така и дали желаните растения са подходящи за съответните терени. Ако не са, ще бъде избран подходящ вид.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. В единадесетте издания досега са облагородени над 210 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 9000 цветя и храсти, както и повече от 250 дръвчета.

Допълнителна информация великотърновци могат да получат в отдел „Околна среда” – на телефон 062/619-502.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *