февруари 27, 2024

Представят филм за 21-то издание на конкурса „Сребърна Янтра“

0

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, в партньорство с Община Велико Търново и Euro Folk TV, подготви своя 13-ти по ред  филм  в който подробно е представено 21-то издание на музикалната проява, състояла се от 28.09.-01.10. 2023 г. във Велико Търново.

120-минутният видеоразказ ни среща с международното жури, съпредседателствано от  Силвия Кацарова и проф. Сребра Михалева, със специалните гости –  Марта  Верекия (Италия), носител на Гран при`2019 и победител в световния конкурс „Славянски базар” и Доминик Симионеску (Румъния) – изгряваща  млада звезда, чийто път е свързан със „Сребърна Янтра”; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от атрактивната  състезателна категория “Family  group”/”Пеещи семейства”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Малта, Молдова, Румъния, Украйна  и България!

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново; интересния  мастерклас  “Vocal fitnes” – open air на маестро Роко Палацо на сцена „Арт лято” пред панорамата на стария град; гала концерта и победителката Аличе Капалди (Италия); от Деня на приятелството “Viva la musica”; шоуто „Звук и светлина“…

По време на представянето за 13-ти пореден път първото копие на филма  ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва  в 17.30 ч. на 12.02.2024 г. (понеделник) в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“-  ул.„Ив. Ботева“2, В.Търново

Творчески екип:

Сценарий и режисура:               Мариана Нуцова

Глас зад кадър:                               Милен Иванов

Каролина Дичева

Водещи на сцена:         Ванеса Илиева, Цветелин Илчев

Оператори:                      Александър Филипов , Васил Гаврилски, Ваня Цветкова , Калоян Николов

Монтаж на сцена:         Ваня Цветкова

Монтаж на филма:       Мариана Нуцова

Превод:                              Йоанна Стоилова , Ксавия Балдучо, Таня Станчева,  Камелия Колева

Художник:                        Цветомила Митева

Фотографи:                       Йоанна Бояджиева, Николай Христов

Връзки с обществеността:        Михаела Георгиева

Организатори продукция:        Татяна Николова ,  Гергана Кирова

Директор продукция:                 Калоян Николов

Румяна Начева –  продуцент, директор на конкурса

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *