„Етър“ взе испански халф от „Динамо“ (Букурещ)

0

Опитен полузащитник от Испания привлече „Етър“ дни преди началото на пролетния полусезон. Великотърновският клуб подписа договор с Горка Ларучеа – 30-годишен вътрешен халф, който идва от „Динамо“ (Букурещ).

Ларучеа е роден на 24 февруари 1993 г. в Баракалдо в Страната на баските. Висок е 182 см и тежи 76 кг. Пет сезона е в испанския „Герника“, с който има 211 мача и 18 гола, после е в „Реал Унион“ и „Аморебиета“, а последните два сезона бе в „Динамо“ (Букурещ), където сега отиде българският халф Георги Миланов. В румънския тим Горка Ларучеа има общо 43 мача и 6 гола, като помогна за влизането му в Суперлигата, където последната есен в нея има 14 мача и 1 гол.

„Кариерата ми започна в Испания в трета лига, после влязохме в Сегунда Дивизион в професионалния футбол. Преминах в румънския „Динамо“ (Букурещ), където играх година и половина и влязохме в елита. Сега искам да пробвам какво е нивото на българския футбол. Очаквам да продължа тук и заедно с „Етър“ да спечелим колкото може повече мачове!“, заяви след подписването на договора си Горка Ларучеа.

В “Етър” Горка Ларучеа ще носи фланелката с № 6. Добре дошъл!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *